понеделник, 20 февруари 2012 г.

Спаначена супичка!

    Като поглеждам днес снимковият материал виждам един огромен пропуск, не съм сервирала последната супа, която правих, а именно една от любимите-спаначена! От пресен спанак! Не, че съм против замразените зеленчуци, самата аз замразявам някой от продуктите, които виждам, че няма да използвам и разбира се стават за това, но спанака, който продават в замразено състояние ми прилича на трева и много рядко прибягвам до употребата му, та затова си купувам пресен, колкото и да ми е досадно, почиствам и така нататък...




    Начина на приготвяне не е кой знае какъв, споделяла съм вече, когато ви разказвах лятото за студената зеленчукова супа, само че, тук има включен разбира се спанак и други зеленчуци!




    Спаначена супичка!


     Продукти:


    пресен спанак
    картофи
    лук
    глава целина /придава страхотен аромат/
    моркови
    фиде
    масло
    2-3 с.л. брашно
    сол
    черен пипер
    магданоз


    За застройката:
    1 жълтък
    2 с.л. оцет




    Много лесна и икономична супа. Всички продукти както винаги при супите не пиша количества, защото всеки си преценява според големината на тенджерата, аз слагам доста, защото така и не се научих да правя малко количество супа!
    Всички зеленчуци без спанака се слагат във вряла вода, която е леко подсолена, без мазнина и се оставят на тих огън да се сварят напълно, даже може да ги оставите да се преварят леко става още по-добре.
    Добавяме фидето.
    Тук е времето да ви спомена, че чак сега ще се занимаем със спанака, който аз попарвам като само заливам с вряла вода, така запазва и цвета и вкуса си и не става на каша.
    Така попареният спанак нарязваме и прибавяме към супата, посоляваме и подправяме.
    Сваляме от котлона. 
    Загряваме маслото и запържваме за кратко брашното. Сгъстяваме супата по познатия начин, към брашното добавяме черпак по черпак от горещата супа да изравним температурата и смесваме.
    Застройката правим по абсолютно същият начин.
    Това е!


    
    Сервираме по възможност с някой ароматен хляб и се наслаждаваме!
    Да ви е сладко!
    
    

8 коментара:

  1. Ще ми е много сладко даже ,Павлинче ,щото и на мен ми е любима ! Не я правя като теб ,но ще опитам и твоята рецепта :),хареса ми !
    Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Ох,чакай да преглътна...леле,Линче,напълни ми се устата тъй както е празна,снимките са ужасно уютни и много апетитни,а от супата мога да отразя няколко такива порции,супер е!

    Поздрави,бонбонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Ами много е приятна така като я гледам. И с радост бих придърпала паничката, ако можех;)
    И завиждам за ентусиазмът да чистиш пресен спанак. Ще я сготвя по твоя начин на пролет;)

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо...., че вкусно изглежда твоята супичка , Линче! Много обичам спанак! Той ми е ....един от любимите зеленчуци!!! Прекрасни снимки си направила! Желая ти .... много красива понеделнична вечер! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина изглежда много вкусно! Не съм се сещала да съчетая спанак със зеленчуци, а това определено е супер идея! Снимките ти са много красиви!

    ОтговорИзтриване
  6. обожавам спанак във всякакви вариации, супичката изглежда превъзходно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусна и полезна супичка придружена с много,много красиви снимки!

    ОтговорИзтриване