петък, 22 ноември 2013 г.

Тиквено време! Епизод 2!

    Тиквата е другото нещо, което не обичам в този му естествен начин, но се оказа, че във всяка друга форма я обожавам, сладкишите ги приех много лесно, но за соленото се борих доста със себе си, но каква грандиозна грешка съм допуснала и за пореден път се убеждавам, че винаги трябва да се дава шанс на непознатото, винаги е изненадващо. Тиквените супи бяха за мен най-изненадващите от всичко тиквено, но каква изненада, великолепни са!


    Дълго време търсих рецепта като тази, много бърза и абсолютно вкусна, с интересни съставки задоволяващи дори и месоядните, общо казано правя я вече два пъти и няма да спра скоро...
    Препоръчвам я много горещо на тези, които са опитвали и за тези, които не са.


   

    Тиквена крем-супа с печен бекон!

     Продукти:
       идея Plate of Joy

     700 г тиква, сурова
     2 големи картофа
     1 глава лук
     2-3 скилидки чесън
     2 моркова
     2-3 стъбла целина
     1 1/2 л вода
     
     3/4 ч.л. джинджифил
     1/2 ч.л. кимион
     сол 
     черен пипер
     дафинов лист
     зехтин, краве масло

     150 г крема сирене


    В тенджера загряваме зехтина и маслото.
    Лукът, чесъна, моркова и целината се нарязват на ситно и се запържват, добавяме дафиновият лист.
    Намаляме огъня и добавяме тиквата и картофите.
    След това наливаме водата и варим 30-40 минути.
    Подправяме, махаме дафиновият лист и пасираме.
    Разбиваме крема сиренето и добавяме към супата.

    Сервираме с печен бекон и по възможност с току що изпечена франзела.


    
     



    

11 коментара:

  1. Ще я бъде или няма да я бъде ме занимаваше и мен като въпрос, Поли, преди да направя тиквената супа :) Твоят начин на поднасяне и рецептата са много апетитни. Не знам дали скоро ще ми се прииска пак да я направя, но пък се зареждам с настроение от твоите снимките. Може пък и да я бъде (т.е. да и дам и втори шанс :)) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много и много поздрави и от мен! Дай и още един шанс!

      Изтриване
  2. Обожавам тиква,
    колкото и епизода да има "тиквеното време" в твое изпълнение, Поли,
    ще съм в очакване на чудесни идеи, апетитни предложение и невероятни снимки.
    Страхотна рецепта - ще ми се хареса и без бекона...
    Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди и аз без бекон я консумирах и така ми е достатъчна! Прегръдка от мен!

      Изтриване
  3. Супата е страхотна, обаче снимките, снимките са невероятни! Такъв уют, толкова топлина излъчват, че ми се прииска пред мен да има точно такава купа! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бонбон, прегръщам те много и ти благодаря!

      Изтриване
  4. Мда, точно с чесън и джинджифил ми е най- приятна тиквената супа. И другият път не се дърпай дълго, Линче, да опиташ нещо, дето не ти се връзва изначално;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Каква вкусотия само виждам, Поли... Може ли купичката за мен? :)
    Страхотна супичка, продължавай да си я приготвяш. Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусно :) обичам тиква по всякакъв начин :) а в последно време и на сок :)

    ОтговорИзтриване
  7. Дано ти е останал някой друг черпак от супичката, че многоооо обичам тиквените крем супи. Какви ли не ги забърквам и аз и просто нямат грешка! Твоята изглежда страхотно, Поли!! Чудни снимки и поднасяне! Хубава седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
  8. О,да,тиквена крем супа е нещо,което определено си заслужава и води до пристрастяване!
    Умопомрачителни кадри,Линка!
    Рецептата ти е чудесна!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване