Тази супа е нещо между обикновена леща-чорба и свинско варено, абсолютно вкусно от сега ви казвам, особено като е готвено на тих огън около два часа, можете да си представите за какво иде реч. Всъщност много ми е кеф като има обединение на две в едно, всички са доволни и няма реплики от рода, "...ами, нещо котлетче, това, онова...", ако имаше един начин всичко щеше да се хапва с котлетче или в най-добрия случай с джоланче, понякога вярвайте ми много ми е трудно да постигна баланса и в момент на прочит на подобни рецепти като тази ми идва вдъхновението!
Леща със свинско и пресен спанак!
Продукти:
идея BettyCrocker
600-700 г свинско месо /използвах от бут/
500 г леща
3-4 дълги стръкове целина
4 моркова
3-4 скилидки чесън
2 л пилешки бульон /използвах Maggi/
400 г бейби спанак
магданоз
Лещата се накисва за 2-3 часа.
Морковите, целината, магданоза, чесъна и месото се нарязват.
Смесват се всички продукти освен спанака в подходяща тенджера и се заливат с бульона, ако течността ви се види малко долейте с вода.
Варете на слаб огън около два часа.
Накрая добавете спанака.
Може да подправите с малко сол.
Да ви е сладко!
*ако някой случайно се е запитал, ами този хляб защо е така пренебрегнат днес, ще кажа, че съм отделила специално място за него, защото той наистина е такъв.
Леща със свинско и пресен спанак!
Продукти:
идея BettyCrocker
600-700 г свинско месо /използвах от бут/
500 г леща
3-4 дълги стръкове целина
4 моркова
3-4 скилидки чесън
2 л пилешки бульон /използвах Maggi/
400 г бейби спанак
магданоз
Лещата се накисва за 2-3 часа.
Морковите, целината, магданоза, чесъна и месото се нарязват.
Смесват се всички продукти освен спанака в подходяща тенджера и се заливат с бульона, ако течността ви се види малко долейте с вода.
Варете на слаб огън около два часа.
Накрая добавете спанака.
Може да подправите с малко сол.
Да ви е сладко!
*ако някой случайно се е запитал, ами този хляб защо е така пренебрегнат днес, ще кажа, че съм отделила специално място за него, защото той наистина е такъв.
Инка, сигурна съм, че е чудесна!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам 2 в 1!
Чакам с нетърпение да обърнеш
внимание и на хляба :)
Прегръдка и усмихната седмица!
Павлинче супата е превъзходна...,убедена съм!А снимките...,снимките са живи картини!Поздравления!:)
ОтговорИзтриванеНапълно подкрепям човека искащ котлетчета навсякъде, мъдро решение е тази супа!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Павлинка! Хубава нова седмица!
Направо ще си гребна лъжичка от екрана :) Изкусителни кадри Павлинка!
ОтговорИзтриванеПавлинка, и аз чакам хлебчето. Дотогава ще си загреба от питателната ти чорбичка. ;) Само ми е интересно - ти иначе без сол ли готвиш?
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер!
Павлинка, много обичам леща. Сигурно няма рецепта с леща, която да не съм коментирала. :) Но рядко правя тъй като никой друг не я яде, но смятам, че ако сложа малко месце, както е при теб, ще се наканят :) Записвам си я! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеНе устоях, загребах с голямата лъжица, ама само от лещата, де:))) Ех, Павлинче, тези снимки са невероятни просто. Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧак ми замириса от кадрите,Линка,великолепни са и те,и супата,точно й е времето,прелест!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеТакава съм правила, ма без месото и много добре се получи. Като купя месо, ще пробвам и твоята, Линче. А снимките мога ли да пробвам, че пленяват;)?
ОтговорИзтриване