сряда, 27 август 2014 г.

Орехово песто!

    Буркан с песто или някой друг сос винаги имам в хладилника, обичам салатата ми да не е просто салата, а да е винаги някаква специална и различна, напоследък много приготвям песто, но с орехи и мога да кажа, че ми е абсолютен фаворит и ми харесва много повече от всяко друго, каквото и да е то.



    Освен разбира се за една хубава доматена салата, е добро допълнение към хубава паста, особено ако си направите прясна ще е великолепно, а върху сухарче е направо неустоимо, особено ако го оставите леко да попие, а в другата ръка асистира един хубав домат, леле-мале!




    Орехово песто!

    Продукти:
      идея GoodFood

    1 ч.ч. орехи
    1 скилидка чесън
    2 шепи листа от босилек
    100 г настърган пармезан
    зехтин

    В блендер поставяме орехите и скилидката чесън, смиламе напълно орехите, след това са листата от босилек и пармезана, когато станат на паста започваме да добавяме зехтина, количеството е според вкуса.

    *от това количество се получава около 300 мл.
    *времето за приготвяне е точно десет минути.




    Приказно е това песто, втора поредна рецепта е с помощта на Good Food, имам си еди любим брой, от който съм правила много рецепти и рано или късно ще ви ги покажа!




    
    



 
 

7 коментара:

  1. Ох, колко е апетитно :)
    Поздрави, Инка!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетино наистина.....
    Хубава вечер,Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно!Благодаря за идеята!Винаги, когато намина тук, си намирам нещо изкушаващо и неустоимо....и аз обичам песто в салатката , или върху филийка пълнозърнест хляб.....Мисля си, че бих могла да добавя и малко рукола......
    Очарователен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно звучи пестото,Линка!Става за толкова много неща,само да го има човек по ръка!Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Да ти се намира още едно бурканче?:))) Любопитна съм и ще опитам, да знаеш. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И аз съм любопитна за вкуса ... затова ще си направя ;) Много свежи снимки!
    Поздрави Павлинка!

    ОтговорИзтриване
  7. Предлагам да снимаш страница по страница целия брой на списанието и отстрани твоето предложение;) И аз обичам песто, Линче, пък орехово наистина ще е фавористично;) Тия дни, тия дни;)) Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване