Преди около месец получих покана от екипа на GoodFood да участвам в броя посветен на Гергьовден, за мен беше и изненадващо и страшно вълнуващо, защото трябваше да направя цяло меню. Интересното е, че аз не приготвям агнешко, защото просто не го обичам и не съм сигурна дали ще мога да направя нещо истински вкусно ако не мога да го опитам. Въпреки всичко се радвам, че успях да направя меню съобразено със сезона и най-вече много лесно. Гергьовден е скоро, да започнем със салатата.
Това е от салатите, които се приготвят много бързо и не изискват суетене. Прилича на традиционна салата, но орехите дават невероятно различен вкус. Препоръчвам да се сервира със сос.
Свежа салата с орехи и млечно-кисел сос!
За 4 порции:
1 маруля Саланова /на цвят е лилава/
200 г рукола
200 г чери домати
150 г печени орехи
250 г кашкавал, нарязан на кубчета
зехтин
морска сол
За соса:
100 г извара
100 г кисело мляко
1 ч.л. дижонска горчица
сока от един лимон
сол и черен пипер
Накъсваме марулята на едро и добавяме останалите продукти, подправяме на вкус. Сервираме със сос.
Обичам този вид салати, дори са достатъчни понякога за един хубав обяд или за лека вечеря с чаша бяло вино!
Да ви е вкусно!
Страхотно предложение! За мен такъв обяд е напълно достатъчен - свеж, сезонен и лек! :)
ОтговорИзтриванеПоздравения, Поли,
ОтговорИзтриванечудесен избор на списанието, чудесно начало и на празничното ти предложение.
Обичам такъв вид салати, а твоята изглежда прекрасно..., ще очаквам и продължението.
Сърдечни поздрави и хубави празнични дни!
Благодаря ви момичета! Прегръдки от мен!
ОтговорИзтриванеЛюбима салата! Вместо извара слагам малко обезсолено сирене или крема сирене. Обожавам всякакви салати от този вид:)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Благодаря! Да, със сирене много обичам също, въобще със всякакви млечни сосове! Поздрави и от мен!
ИзтриванеЛюбима и на мен! А снимките са така апетитни, както съм изгладняла :D Весел празник!
ОтговорИзтриване