В момента съм на вълна супи, хляб и ябълкови сладкиши! Не зная защо, но в полезрението ми все се набиват такива рецепти и се оказа, нещо съм взела да ги редувам, но няма нищо, само се надявам да не се повтарям много, но ще се поправя скоро, като ми свършат ябълките може би! Като ми стане студено не издържам да правя супи, на котлона ми е много хубаво да къкри нещо ароматно, а задължителния и много важен аксесоар е аромата на топъл хляб. Сега си спомням нещо, което много обичах, когато бях малка на село, момента в който ме пращаха за хляб, от онзи селския, знаете за какво говоря и на обед баба правеше пилешка чорба и разбира се пилешка яхния, от ония неповторимите и аромата на прясно откъснат домат, може би там искам да се върна и да продължа спомена!
Пилешка супа с пшеница!
Продукти:
идея DiabeticLiving
2 големи пилешки бутчета
2 моркова
3-4 картофа
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
5-6 ч.ч. гореща вода
1 ч.ч. пшеница
1 с.л. сух босилек
1 с.л. подправка за пиле Picantina
сол
черен пипер
магданоз
Сваряваме пилето в леко подсолена вода. Запазваме бульона.
Нарязваме всички зеленчуци на едро и ги поставяме в подходяща тенджера, добавяме подправките и пшеницата, заливаме с водата и добавяме останалия бульон.
Обезкостяваме пилето и го нарязваме на едри парчета, добавяме го към зеленчуците.
Варим на слаб огън около 1 1/2 часа.
Сервираме с пресен магданоз.
Хубава супа се получи, а да не забравяме, че е и леко диетична има фибри!
Да ви е сладко!
Пилешка супа с пшеница!
Продукти:
идея DiabeticLiving
2 големи пилешки бутчета
2 моркова
3-4 картофа
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
5-6 ч.ч. гореща вода
1 ч.ч. пшеница
1 с.л. сух босилек
1 с.л. подправка за пиле Picantina
сол
черен пипер
магданоз
Сваряваме пилето в леко подсолена вода. Запазваме бульона.
Нарязваме всички зеленчуци на едро и ги поставяме в подходяща тенджера, добавяме подправките и пшеницата, заливаме с водата и добавяме останалия бульон.
Обезкостяваме пилето и го нарязваме на едри парчета, добавяме го към зеленчуците.
Варим на слаб огън около 1 1/2 часа.
Сервираме с пресен магданоз.
Хубава супа се получи, а да не забравяме, че е и леко диетична има фибри!
Да ви е сладко!
Инка, чудесна супа!
ОтговорИзтриванеИ у нас зимата винаги има :)
Прекрасни са и снимките!
Прегръдка и хубав петък!
Павлинка, така ми е уютно при теб... Само със снимки мога да се нахраня. Прекрасна супичка, а и хлебчето до нея е чудно!
ОтговорИзтриванеИ знаеш ли... Аз също съм имала щастието да живея на село и да хапвам от точно същия топъл-топъл хляб така, че никога да не пристига цял вкъщи. :)
Прегръдки и усмихнат ден!
Върнахте ме някъде далеч назад във времето с този спомен момичета :)- а аз изяждах само коричката и ( особено долната, тази на места попрегорялата ) и хляба добиваше един малко неестествен вид :), но слава богу имаше такива, които обичаха повече средата и баланса се постигаше :)
ОтговорИзтриванеСупата е божествена, Поли! Но нея и без хляб бих я хапнала, направо ме вика :)
Прегръдки!
Е, страхотна е супата, Павлинче! Не съм правила с пшеница, но защо не, като гледам визията, доста ме изкушава. Така пък вкусно да си я поднесла, с топло хлебче с хрупкава коричка и мека средичка:))) и така пък вкусно да си я наснимала! Поздрави, изкусителке!
ОтговорИзтриванеВкусна супа и неустоимо поднесена!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Павлинка!
Много интересно предложение, Поли! Добре ще ми дойде една топла купичка от това ароматно ястие сега, в студените дни! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПавлинче с тази прекрасна супа ми действаш като мехлем на рана......Чудесно!
ОтговорИзтриванеЕй, и аз така като вляза в някаква серия, не ми се готви нищо друго, освен избраните. Ама тази супа изглежда фантазе и ще се пробва;) Прегръдки, Линче!
ОтговорИзтриванеПоли, много интересна, апетитна и сгряваща душата супа ни предлагаш,
ОтговорИзтриванеа снимките - страхотни!, още по-силно въздействащи и изкушаващи...
Сърдечни поздрави за теб, топли и уютни декемврийски дни!