Тиквата е другото нещо, което не обичам в този му естествен начин, но се оказа, че във всяка друга форма я обожавам, сладкишите ги приех много лесно, но за соленото се борих доста със себе си, но каква грандиозна грешка съм допуснала и за пореден път се убеждавам, че винаги трябва да се дава шанс на непознатото, винаги е изненадващо. Тиквените супи бяха за мен най-изненадващите от всичко тиквено, но каква изненада, великолепни са!
Дълго време търсих рецепта като тази, много бърза и абсолютно вкусна, с интересни съставки задоволяващи дори и месоядните, общо казано правя я вече два пъти и няма да спра скоро...
Препоръчвам я много горещо на тези, които са опитвали и за тези, които не са.
Тиквена крем-супа с печен бекон!
Продукти:
идея Plate of Joy
700 г тиква, сурова
2 големи картофа
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 моркова
2-3 стъбла целина
1 1/2 л вода
3/4 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. кимион
сол
черен пипер
дафинов лист
зехтин, краве масло
150 г крема сирене
В тенджера загряваме зехтина и маслото.
Лукът, чесъна, моркова и целината се нарязват на ситно и се запържват, добавяме дафиновият лист.
Намаляме огъня и добавяме тиквата и картофите.
След това наливаме водата и варим 30-40 минути.
Подправяме, махаме дафиновият лист и пасираме.
Разбиваме крема сиренето и добавяме към супата.
Сервираме с печен бекон и по възможност с току що изпечена франзела.
Дълго време търсих рецепта като тази, много бърза и абсолютно вкусна, с интересни съставки задоволяващи дори и месоядните, общо казано правя я вече два пъти и няма да спра скоро...
Препоръчвам я много горещо на тези, които са опитвали и за тези, които не са.
Тиквена крем-супа с печен бекон!
Продукти:
идея Plate of Joy
700 г тиква, сурова
2 големи картофа
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 моркова
2-3 стъбла целина
1 1/2 л вода
3/4 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. кимион
сол
черен пипер
дафинов лист
зехтин, краве масло
150 г крема сирене
В тенджера загряваме зехтина и маслото.
Лукът, чесъна, моркова и целината се нарязват на ситно и се запържват, добавяме дафиновият лист.
Намаляме огъня и добавяме тиквата и картофите.
След това наливаме водата и варим 30-40 минути.
Подправяме, махаме дафиновият лист и пасираме.
Разбиваме крема сиренето и добавяме към супата.
Сервираме с печен бекон и по възможност с току що изпечена франзела.
Ще я бъде или няма да я бъде ме занимаваше и мен като въпрос, Поли, преди да направя тиквената супа :) Твоят начин на поднасяне и рецептата са много апетитни. Не знам дали скоро ще ми се прииска пак да я направя, но пък се зареждам с настроение от твоите снимките. Може пък и да я бъде (т.е. да и дам и втори шанс :)) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много и много поздрави и от мен! Дай и още един шанс!
ИзтриванеОбожавам тиква,
ОтговорИзтриванеколкото и епизода да има "тиквеното време" в твое изпълнение, Поли,
ще съм в очакване на чудесни идеи, апетитни предложение и невероятни снимки.
Страхотна рецепта - ще ми се хареса и без бекона...
Сърдечни поздрави, хубав и усмихнат ден!
Диди и аз без бекон я консумирах и така ми е достатъчна! Прегръдка от мен!
ИзтриванеСупата е страхотна, обаче снимките, снимките са невероятни! Такъв уют, толкова топлина излъчват, че ми се прииска пред мен да има точно такава купа! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБонбон, прегръщам те много и ти благодаря!
ИзтриванеМда, точно с чесън и джинджифил ми е най- приятна тиквената супа. И другият път не се дърпай дълго, Линче, да опиташ нещо, дето не ти се връзва изначално;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Каква вкусотия само виждам, Поли... Може ли купичката за мен? :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна супичка, продължавай да си я приготвяш. Сърдечни поздрави! :)
Вкусно :) обичам тиква по всякакъв начин :) а в последно време и на сок :)
ОтговорИзтриванеДано ти е останал някой друг черпак от супичката, че многоооо обичам тиквените крем супи. Какви ли не ги забърквам и аз и просто нямат грешка! Твоята изглежда страхотно, Поли!! Чудни снимки и поднасяне! Хубава седмица от мен :)
ОтговорИзтриванеО,да,тиквена крем супа е нещо,което определено си заслужава и води до пристрастяване!
ОтговорИзтриванеУмопомрачителни кадри,Линка!
Рецептата ти е чудесна!Прегръдка!